top of page

CANDIDATA a DEFENSORÍA UNIVERSITARIA UPV

Ana Belén
Anquela

 

About

Presentació

​

Estimat membre de la comunitat de la UPV, si em permets unes paraules davant l'important acte universitari que és l'elecció de la Defensoria Universitària.

​

Em dic Ana Belén Anquela i estic vinculada a la Universitat Politècnica de València des de l'any 1989, any en què hi vaig començar els meus estudis universitaris. Després de la meua etapa d'estudiant em vaig incorporar a la plantilla de la UPV, on treballe des de fa vint-i-vuit anys.

​

Amb enorme vocació docent i investigadora, vaig acceptar també la gestió com a projecte universitari, i puc dir que la meua experiència en gestió acadèmica m'ha permès tenir un coneixement profund de la nostra universitat, fet que ha facilitat la decisió de presentar la meua candidatura a la defensoria universitària. He ocupat els càrrecs de directora de departament i d'escola i, finalment, coordinadora de directors i degans d'escoles i facultats de la UPV. I em genera un gran orgull haver sigut elegida pels membres d'aquestes institucions i col·lectius.

​

Emprenc aquest nou repte amb una enorme il·lusió i amb el convenciment que el meu caràcter dialogant i la meua capacitat d'escoltar, empatia i habilitats en la gestió puga facilitar la convivència en aquesta universitat. Aquest ha sigut el credo en el meu comportament amb els estudiants, el personal d'administració i serveis i el personal docent i investigador. He sigut estudiant i PDI d'aquesta Universitat a la qual de nou m'oferisc a col·laborar en la seua gestió.

​

La figura de defensor universitari té un paper principal a les universitats. Les seues actuacions s’encaminen a la millora de la convivència i desenvolupament humà i professional dels seus membres, així com a incrementar la qualitat de tots els processos que es desenvolupen a la universitat. Vela pels drets i llibertats de tots els membres de la comunitat universitària i genera l'ecosistema adequat perquè la comunicació fluïsca, fonamentalment en els col·lectius més febles i sensibles. És una figura que, en el cas que compte amb el suport de la comunitat universitària a través del Claustre, exerciré amb un gran sentit de responsabilitat, humanitat i sensibilitat.

​

La Universitat Politècnica de València és jove, fet que significa audàcia davant la desconeixença, emprenedoria davant l'apatia, dinamisme, valentia i ganes de canviar, però ja també amb l'experiència necessària per a generar assossec i reflexió davant el debat i els reptes del dia a dia. I una universitat d'aquestes característiques necessita una defensoria universitària que hi estiga d'acord.

​

M'agradaria tenir la vostra confiança perquè JUNTS construïm una defensoria universitària dinàmica, plena de vida. Soc conscient que hi ha coses a millorar, buscar un major diàleg i reflexió amb tots els col·lectius per a construir una defensoria on tots ens sentim escoltats i protegits, on ningú es quede fora de la col·lectivitat o del projecte, perquè cada persona és part fonamental de la Universitat.

​

Demane la vostra confiança per a construir aquest projecte i obrir nous horitzons.

Perquè aquesta defensoria universitària EMPATITZA AMB TU.

Empatitzant amb Tu

SOBRE MI

Sobre mí

Soc Ana Belén Anquela Julián, natural del Port de Sagunt (València), tinc actualment 51 anys i soc Doctora Enginyera en Geodèsia, Cartografia i Sistemes d'Informació Geogràfica per la UPV.  L'any 2003 accedisc a la meua actual plaça de professora titular d'universitat en l'àrea de coneixement d’Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria i estic adscrita a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica.

​

Tinc una àmplia experiència en gestió universitària, ja que he ocupat càrrecs de secretària del Departament d'Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria, secretària i cap d'estudis de l’ETSEGCT, directora del Departament d'Enginyeria Cartogràfica, directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica i Coordinadora de Directors i Degans de Centre i Facultat.

​

Desenvolupe la meua labor docent des de l'any 1993 fins a l'actualitat. He impartit assignatures relacionades amb la microgeodèsia, topografia i geodèsia espacial, alhora que autora de diverses publicacions relacionades amb aquestes àrees.

​

Duc a terme la meua labor investigadora al Departament d'Enginyeria Cartogràfica, i he participat en diversos projectes d'investigació en l’àmbit nacional, autonòmic i en col·laboració amb empreses.

PROYECTO
UPV_2 copia.jpg

Projecte

La qualitat de la nostra Universitat com a element diferenciador

​

En la qualitat de les nostres estructures, serveis i les persones que formem part de la Universitat Politècnica de València hem marcat un element diferenciador, hem buscat sempre l'excel·lència i vetlat pel respecte als drets i les llibertats de tots els membres de la comunitat universitària: estudiants, personal d'administració i serveis i personal docent i investigador. És responsabilitat del defensor universitari facilitar la convivència entre tots els membres de la nostra comunitat i, per tant, contribuir a la millora de la qualitat universitària en tots els seus àmbits. Però la figura del defensor també ha d'evolucionar al mateix ritme que avança la nostra universitat, i acostar-ne la figura a tota la comunitat universitària, guanyar visibilitat i generar l'ecosistema propici perquè els membres de la comunitat universitària puguen portar els seus drets i llibertats a la màxima expressió.

​

Vivim un moment molt ric en canvis. El novembre passat el Congrés aprovà la llei de convivència universitària, llei que haurà de continuar el seu tràmit al Senat. Amb aquesta nova llei, totes les universitats estan obligades a tenir normes de convivència que incorporen mecanismes de mediació com a via preferent per a la resolució dels conflictes, així com mesures de prevenció i resposta contra la violència, la discriminació o l'assetjament.

​

Així, les actuacions de la defensoria universitària no s’han de limitar a resoldre queixes plantejades per la comunitat universitària, sinó que ha de desplegar una conducta activa dirigida a detectar situacions o circumstàncies que puguen derivar en vulneracions dels drets i llibertats que cal protegir.

​

És necessari que la nostra universitat compte amb una defensoria universitària forta i dinàmica, però també empàtica, sensible i humana.

Amb aquest escenari, propose avançar per a construir una defensoria:

  • Avançada, posada al dia en els avanços en matèria legislativa i de protecció de les persones i serveis que formem la universitat.

  • Accessible, que genere una interfície senzilla i moderna entre la defensoria i la comunitat universitària i acoste la figura del defensor als membres de la Universitat.

  • Visible, que participe activament amb altres serveis universitaris en campanyes específiques destinades a contribuir amb l'educació en els drets i llibertats fonamentals i en la igualtat efectiva entre homes i dones, en la prevenció de conflictes i/o una resolució pacífica d'aquests.

  • Oberta, disponible sempre per a tota la comunitat universitària, que facilite a qualsevol membre de la comunitat universitària compartir-ne les inquietuds i suggeriments per a construir una universitat millor.

  • Transparent, que pose a la disposició de la comunitat universitària els resultats de l'activitat de la defensoria.

  • Ambiciosa, per a contribuir a través de la seua activitat en la millora d'aquells processos en què siga requerida per la comunitat universitària.

  • Promotora d'actes de conscienciació, pro drets humans i de convivència universitària.

  • Activa, que promoga l'intercanvi d'informació i experiències amb institucions afins d'àmbit nacional i internacional relacionades amb els objectius de la defensoria.

​

Vull, em propose, amb els instruments de l'escolta, la proximitat, l'atenció, la proximitat, la serenitat i el diàleg, la humanitat, la comprensió, la confiança, el suport, la responsabilitat i la determinació, fer de la defensoria universitària un element de suport per a les persones que redunde en la millora de la Universitat.

Projects
agora.jpg

Calendari d´actes

Estudiants

Divendres 25 de febrer 12:00 hores

Enllaç a plataforma teams:

​

​

​

Reunió presencial

Dijous 24 de febrer 16:00 hores, saló d'actes rectorat (sota de paraninfo)

​

​

​

PAS i PDI

Dimarts 1 de març 12:30 hores

Enllaç a plataforma teams:

​

​

​

 

​

Dimarts 1 de març a les 16:00 hores

Enllaç a plataforma teams:

​

​

 

Reunió presencial

Dijous 3 de març 12:30 hores, saló d'actes Rectorat (sota de paraninfo)

Contacta amb mi

¿Tens alguna pregunta? ¿T'agradaria fer-me arribar algun suggeriment? Contacta amb mi a anquela@cgf.upv.es 

bottom of page